MUSTAFA KEMAL TANINMADAN ATATÜRK ANLAŞILAMAZ

Türkler'in Asil Karakterli Lideri
Benim tarih araştırmalarımda Mustafa Kemal'in çok önemli bir yeri oldu.Genel olarak Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi araştırmalarım sırasında Mustafa Kemal gibi beni heyecanlandıran bir şahsiyet olmamıştır.
Mutlaka tarih içinde çok önemli kişilikler barındırmakta,fakat Mustafa Kemal'i yazarken onun düşüncelerini anlayıp kavrayabilme duygusu bu çok farklıdır.
Genel hatları ile Mustafa Kemal için yazacak pek bir şey kalmamıştır.Yazılanlar değerli Tarihçiler tarafından en doğru ve mükemmel bir şekilde ele alınmış tarihin süzgeçinden geçirilmiş ve Türk millet'ine aktarılmıştır.
Lakin Mustafa Kemal'i yazmak değişik ve heyecan verici bir duygudur,onun asil geçmişi ve karakteri dünya duruşu farklıdır.
Onun içindir ki Çanakkale cephesinde onu yenemeyen düşmanları Mustafa Kemal'in vefat haberini aldıklarında sevinmemiş aksine üzülmüşlerdir.
İşte Türk ulusu'nun böyle karakterli ve asil bir lideri olmuştur.
Atatürk'ü tanımadan önce genç nesiller mutlaka önce Mustafa Kemal'i tanımalılar. Onu ve gelecekte yapmak istediklerini analiz etmelilerdir ki daha sonra Atatürk'ü anlayabilsinler.
Mustafa Kemal sevgisi büyük heyecan verici bir sevgidir.Bu büyük önderi,bu büyük şahsiyeti ne kadar çok sevseniz azdır.
Bugünler de Mustafa Kemal hakkında yapılan iftiralar üzücü olmakla bir o kadarda düşündürücüdür.
Aslı ve astarı olmayan,nereye doldurmaya kalksanız alt yapısı boş kalan,kendi içinde tezatlar oluşturan bu yalan uydurmalar hiç bir şekilde Mustafa Kemal'i karalayamayacaktır.
Neden mi?
Türk gençliği gösterdiği yoldan ayrılmamıştır.
Onun için bir çok değerli tarihçiler gerçekleri yazmaktadır.
Cumhuriyet en kutsal emanettir.
Sevgili arkadaşlar...Ne mutlu ki bize Mustafa Kemal Atatürk bizim ATA'mızdır.Ne kadar gurur duysak mutlu olsak azdır. Bugünler geçecektir.Umutlarımız olmadan yarınlar olmaz.
Gençliğe Hitabe tekrar ve tekrar okunmalıdır.
Nutuk tekrar ve tekrar okunmalıdır.
Mustafa Kemal'i anlamadan Atatürk anlaşılmaz.Ve onun yolunda ilerlemeden bu ülke nefes almaz. Bize armağan edilen bu güzel ülkede onun sevgisi olduğu sürece bayrak inmez ezan susmaz.
Rahat uyu Mustafa Kemal ATATÜRK... damarlarımızdaki asil kan senin eserindir. Ben son nefesime kadar seni yazacağım, yazarken yanındaymış gibi olmaktan hiç vazgeçmeyeceğim.
Hüseyin R.Özgenel

Yorumlar

Popüler Yayınlar