YILMAZ ÖZDİL "MUSTAFA KEMAL" KİTABI

Yazının yazılma, sözün söylenme zamanı gelmiştir. 

Bu yazıyı yazarken annemin emeğini unutmamam lazım. Kitap çıktığında hiç beklemediğim bir şey oldu. Annem dedi ki; bana Yılmaz Özdil'in kitabını alın okuyacağım. Bir an şaşkınlık içinde öylece kaldım annem uzun zamandır kitap okumazdı, sadece günlük gazeteleri okurdu. Sipariş verdik kitap geldi. Her sayfasında hüzünlendiğine şahit oldum. Bazen gözlerinin yaşardığını gördüm. Yılmaz Özdil'in "Mustafa Kemal" kitabı annemi bu kadar etkilemişse oda artık aileden biridir bizim için.

Konumuz başlıktanda belli olduğu üzere Yılmaz Özdil'in "Mustafa Kemal" kitabı hakkında eleştirilere bakış açımızı genişleterek bakmaktır.

Kitap basılmadan yaygaraya başlayan ve kitap çıktıktan sonra büyüyerek devam eden bir linç söz konusudur. Kitap hakkında bir çok şey yazılmış, söylenmiş olmasına rağmen bu eleştirilerin bir çoğuna katılmam mümkün değildir.

Öncelikle Yılmaz Özdil bir gazeteci araştırmacı kimliği ön plana çıkarılmakta tam da buradan linç edilmektedir. Bu son derece yanlış eleştirilerdir.

Şöyle ki;

"Mustafa Kemal" kitabını incelediğimizde, kitabın yarı biyografi içerdiğini ve bir tarih kitabı olmadığını hemen anlıyoruz. Tarih kitabı değildir çünkü, tarih teknikleri kullanılmamış, en azından bir kronoloji belirtisi yoktur. Ancak, kitap bir gazeteci kimliği ile de yazılmamıştır.

Bana göre "Mustafa Kemal" kitabı tamamen Yılmaz Özdil ce yazılmıştır. Yıllarca birikiminin bir ürünüdür (zaten kendisi de bunu önemle vurgulamaktadır.

Eleştirilere gelince: tüm yapılan eleştiriler kıskançlık krizine giren kimi yazarlar ve sosyal medya fenomenlerinin rahatsız tavırları, midesi dahi bulananlardan tutun o öyle değildi, şurası böyle değildiye varana kadar fiyaskodur.

Bence Yılmaz Özdil, asla kitabın bir noktasını dahi değiştirmemelidir. Kitabı okuyan bir çok yazar, gazeteci ve türevleri Atatürk istismar ediliyor yaygarası koparıyor. Oysa "Mustafa Kemal" kitabı Yılmaz Özdil'in dediği gibi; bir baş ucu kitabıdır. Ve bana göre Nutuk yanına yakışan bir kitaptır.

Rengi şöyle, arkasındaki Atatürk fotoğrafı böyle takıntıları Yılmaz Özdil'in ne kadar doğru ve kararlı bir iş yaptığının göstergesidir.

Özdil'i seversiniz, sevmezsiniz bu ayrı konu ancak, " Mustafa Kemal" klasik bir Yılmaz Özdil kitabı diğer biyografiler gibi sıkıcı bir dili yok kitapta zaman döngüsünde de gitmemiş daha çok konu konu ele almış Atatürk ile hangi konuya gelirse onun tüm detaylarını sunmuş hayatındaki kadınları arkadaşlarını hep ardı ardına anlatmış o açıdan çok güzel bir de kötü iddiaları güzel çürütmüş hepsine cevabını vermiş.

Biliyorum çok uzun yazıları okumazsınız. Son olarak belirtmek isterim ki; kitap gazeteci Yılmaz Özdil olarak değil Yılmaz ca yazılmış bir solukta okunacak, okunduğunda sade bir şekilde anlaşılacak bir eser.

Efendim, şu kadar kitap basılıyormuş, neden 1881 adet değilmiş, saat 09.05 olurmuymuş, duygu sömürüsü ve Atatürk kullanılıyormuş muş lar bitmez velhasıl. Ancak, tasası neden sizi alıyor? İster bağış yapar, isterse zeybek eşiliğinde rakı kalamarla yer parayı ortağımısınız?

Hoş geldin Yılmaz Özdil.. Mustafa Kemal ile hoş geldin evimize..



Hüseyin R Özgenel

Yorumlar

Popüler Yayınlar