Bilim İnsanoğluna Geleceği Kurar

"If one day my words are against science choose science"
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Tarihi algılayacağınız şekli ile değil de araya hikayeler uydurmalar sıkıştırarak anlatmak gerçekte tarihi hem abartılı, hem eksik hale getirir basitleştirir cahil oyuncağı haline getirir.
Anlatım tarzı bilim insanına göre değişebilir. Lakin tarih nazlı bir peridir. Hoyratça değil nazik ve sabırla algılanabilir kılınmalıdır.
Son zamanlar da Türkiye Cumhuriyeti kuruluş değerlerine bir hayli abartma ve eksiltme tozu karıştırılıyor. Bu karışım yeni Osmanlı adı altında servis ediliyor.
Türkiye Cumhuriyeti bu ülkeyi işgal eden dış güçler ile onların işbirlikçisi olan iç güçlerin yenilgisi sonucu kurulmuştur. Bu nedenle kurtuluş ve kuruluş felsefesini beğenmeyen ya da karşı olan iç ve dış odaklar zaman zaman yeni yöntemlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini rotasın dan saptırmaya çalışmaktadırlar.
Peki ne istiyorlar? Cumhuriyet’in vatandaşla yüzleşmesini istiyorlar..
Ben bu soru sorulduğunda şunu net olarak öğrenmek istiyorum!.
Anadolu’daki bin yılı aşan tarihimizle, son kurtuluşta cepheden silahını alarak kaçan yüz binlerce insanla Devleti yüzleştirerek bir yere varılabilir mi? Sanmıyorum .. Burada ana amaç nedir? Gayet açık ve net; Onların amaçları kin ve nefret ekerek kuşakları birbirine düşürmektir.
Geçmiş elbette değerlendirilmesi gereken önemli bir konudur. Ancak, geçmişin değerlendirilmesi tarihçilerin ve sosyologların işidir. Bu değerlendirmeler duygularla değil bilim ve akıl yoluyla olmalıdır..
Bilim insanlarının işini siyasetçiler yapmaya kalktığı zaman toplum içi kuşak çatışmasından tutunuz, akıl oyunlarına kadar cahilce bir nefret tohumu ekersiniz. Bu işin sonu adaletin, ve kültürel birikimin yok olmasına kadar gider.
Siyasetçilerin işi bu günü ve geleceği kurgulamak ve kurmaktır.
Ayrıca çok önemlidir bilim insanının yerlisi yabancısı ayrımı hiç olmaz. Cehaletin karanlığı ülkeyi felakete sürüklerken bilim adamlarını yok saymak akademik unvanları yok saymak intihardan başka hiç bir şey değildir. Son derece tehlikeli ve sancılı bir kaosu hiç kimsenin vatandaşlarına yaşatma hakkı da yoktur.
Kimse alınmasın! Bilim ve akıl karşıtı olanlar bilmelidir ki; dünyayı yöneten rotasında kalmasını sağlayan siyasetçiler değil bilim insanlarıdır.
Atatürk yeni dünya düzenini çok iyi gözlemleyen bir düzen sanatçısı idi. Bundan dolayıdır ki tüm dünya liderleri, halkları Atatürk'ün deha görüşlerini kendi ülkelerinde tatbik etmiş ve başarı sağlamıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar