Yeni Yılı Karşılarken

Dünya Güneş’in etrafındaki turunu tamamladı. Adına 2017 dediğimiz yeni bir tura başlayacak.

Yeni yıl geldi gelmesine ama aklıma mukayyet olduğum, hafızalarımda kalan 2015 hiç çıkmadı. Şimdi 2016 hafızama mıh gibi kazınacak.

Anımsıyorum da “Gitsin artık bu 2015” havasındaydı çevremizdeki herkes. İpuçlarını vere vere gitti yerine 2016 geldi biz o ipuçlarını çözmeye çalışana kadar yeni bir yıl geldi bile.

“2016 gibi olmasın” temennilerimiz boşa çıkar mı? bilemiyorum ama görünen köyün kılavuza ihtiyacı olmadığını çok iyi biliyorum.

Hepimiz geçen yılın değerlendirmesini yapacağız kuşkusuz. Bütün olumsuzlukları aklımızın labirentlerinde bir çıkmaza sokacağız elbette. Ama bütün bunları bir yıl yapmadı. Bana göre bariz bir bilinç kayması olumlu ya da olumsuzlukları koca bir yıla yüklemek.

Gerçekte ise tüm başımıza gelenler ademoğulları tarafından üretildi ve icra edildi. Ademoğlu meyillidir tüm olayları mevlaya bağlamaya çünkü çözülemeyen ve çözülmek istenmeyen her olay ve sır mevlaya bağlanır ve orada bir yerlerde kalır.

2017 yılında da baskılar, zulümler, kadına, çocuğa, hayvanlara, doğaya yönelik şiddet, daha doğrusu güçlü olanın kendinden zayıf gördüğünü ezmeye, istismar etmeye, ona hükmetmeye yönelik şiddeti devam edecek mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Ademoğlunun kendisiyle ve vicdanıyla yüzleşmesine daha çok var, yıllar getirtiği gibi götüreceğe benziyor.

Adet yerini bulsun diye, Mutlu yıllar..

Yorumlar

Popüler Yayınlar