DİN VE EĞİTİM'DE GERİCİLİK

Atatürk düşmanı Türk düşmanı demektir. Siz kimin ve neyin dostusunuz?

Ta,Viyana'dan Ankara'ya kadar medrese kafası yüzünden sürüldük,imparatorluğu vatanı medrese kafası yüzünden kaybettik. Atatürk bu kafanın egemenliğine son verdiğinden beri medeni milletler arasında yer aldık.
Şeref aldık. Siz Atatürk'ü bütün yaptıklarını bozarak,yıktıktan sonra neyi dayatmak istiyorsunuz?
Din adamı yetiştiren okullarda Türkiye'nin kurtuluş tarihi okutulmamakta mıdır? Tarih adına ne okutulmaktadır?
Liberalizm,kapitalizm,sosyalizm,komünizm,nasyonal sosyalizm,faşizm,etatizm...Kuşağımız hep bu rejimler üzerine tartışma ile geçti. Batılı doğulu herkesin şimdide en çok merak ettiği şey,geleceğin rejimi ne olacağıdır.
Camilerdeki yığın eğitimi ile hiç,ama hiç bir sonuç alınamaz. Çünkü çağdaş bir toplum olamayız. Atatürkçülük medeniyet ve kültürde,çağdaşlık demektir.
Yoksa önümüzdeki yıllarda dünyada yüz yıl gerisinde topallayıp dururuz.
Osmanlı Viyana kapılarına gittiği vakit İstanbul medreselerinde Ulüm-ı akliyye denen müsbet ilimler okutuluyordu. On yedinci asırda kilise baskısı altındaki eski batı medreseyi,müsbet ilimler Üniversitesine doğru geliştirdiği vakit biz medresemizin kapılarını hesaba hendeseye kapadık.
Osmanlı'nın batışını hızlandıran en büyük etkendir "medrese okul kavgası"
Size kısa bir örnek vereceğim
İsrail'e gelen büyük yığın Yemen'den Orta-Doğu ve Afrika'dan gelmiştir. Halkın büyük çoğunluğu Tevrat şeriatçısı ve "cahil"idi. Tevrat'ta çok evlenme izni vardır. Heykel domuz eti yasağı vardır. Aydınlar çok azınlıkta idi. Yönetim ve politika azınlığın elinde idi. Aynı şu an bizde olduğu gibi.
Kabul etmek gerekir ki Dini,Müslümanlığın hiçbir devrinde olmadığı kadar,karanlığa düşürdük. Çünkü dini politika cepleri doldurmak ufku karartmak karşılığı yüzde yüz cehalete satmıştır.
Bir tek Türk'ün bile Atatürk'e sövebildiği Türkiye nesi ile övünebilir?
Camilerimizde,dolaylı veya dolaysız,sövüyorlar ona! O camilerde ki Atatürk olmasaydı pek çoğunun minareleri çan kulesi olacaktı. Sevr 'den dolayı bir huy,bir alışkanlık mı var acaba?
Şimdi diyorlar ki Atatürk dine karşı idi.
Soruyorum din tüccarlarına... Atatürk tanrı ikidir mi demiştir? Hayır! Muhammed O'nun Peygamberi değil midir, mi demiştir? Hayır! Beş vakit namaz dört vakte,otuz gün oruç yirmi dokuz güne mi indirilmiştir? Hayır!
Demek din denen şeye dokunulmamıştır. Ya ne yapılmıştır? Din dünya işlerinden ayrılmıştır. Gericilik nedir? Dünya işlerini yeniden din işlerine katmak! yani şeriatçılık adı altında Atatürkçülüğü geçmişçilikle yıkmak!
Yani eski medrese cehaleti egemenliğini yeniden kurmak! Bu akım yurdu nereye götürür?

Yorumlar

Popüler Yayınlar